S
  

Strikkeringe kende de fleste af os som små "Strikke-Liser" til at lave hestetømmer på. Mine Strikkerige er efter det samme princip bare større (op til 41 pigge). På dem kan du strikke sokker, huer, vanter og trøjer. Du kan både strikke rundt, og frem og tilbage, så du kan strikke flade stykker til fx sjælevarmere.

 

Der skal næsten ikke bruges kræfter til at strikke på Strikkeringe. De er derfor ideelle til folk med gigt i skulder, arme eller i fingre, der gør at de ikke kan holde så godt på strikkepindene mere. Du behøver ikke at kunne strikke for at strikke på Strikkeringe. Så de egner sig også rigtigt godt til børn, eller bare os der synes, det kunne være sjovt at strikke på en anden måde.

 

Strikkeringene kan lægges på bordet, når du strikker. Derved belaster du ikke dine arme og skuldre med at holde arbejdet i hånden. Du kan også have den stående på højkant i skødet, når du arbejder. Der er ikke den store risiko for at du taber masker, så du kan arbejde med Strikkeringen på lige den måde der er bedst for dig.

 

Jeg har to typer Strikkeringe. Den ene type er af et blødt plastmateriale der giver sig lidt, når du arbejder med den. Anbefales til ældre uden så mange fingerkræfter og folk med gigt - men er velegnet til alle. Det bløde plast gør også, at de er rigtig behagelige at holde i hånden. De bløde Strikkeringe fås i to størrelser og et Vantesæt.

Den anden type er i et hårdt plastmateriale. Dette gør dem lidt billigere. De er lige så anvendelige som de bløde Strikkeringe, men giver sig ikke som de bløde gør. De hårde Strikkeringe fås i et sæt med fire størrelser.

 

Kig i Galleriet og se nogle af de skønne ting du kan strikke på Strikkeringene.